HírekMagazin

A rend nevében – Teszedd!

Rendszerető „erők” robbantottak már ki világháborút vagy „fegyelmeztek” már Magyarország szabadságért küzdő csoportokat, most azonban teljesen békés rendteremtés folyt az országban.

Az ENSZ 1992-ben hirdette meg először a takarítás világnapját. Ilyen alkalmakkor itthon is sokan ragadnak takarító eszközöket és olyan közterületeket tisztítanak meg, melyek rendben tartására másoknak korábban nem volt módja. A takarítás világnapja nem kötődik egy konkrét dátumhoz, hanem általában szeptember huszadika körül rendezik meg valamelyik hétvégén.

 

A mozgalom jelmondata: Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon!

Ez a nap rövid távon nem változtatja meg egy ország vagy egy város tisztaságát, de a résztvevőkön és munkájukon keresztül van példa mutató hatása másokra. Sokan aggódnak a Föld sorsáért, a tengerek borzasztó állapota miatt, vizeink elszennyezésért, de a legkönnyebb, amit az ember tehet, az az, hogy saját környezetét rendben tartja. Ha mindenki így tenne ezen a bolygó, akkor világszerte jobb lenne a helyzet.

 

Teszedd! 2017.

Az út a boldogsághoz Magyarország a Teszedd 2017-es akcióban
Az út a boldogsághoz Magyarország a Teszedd 2017-es akcióban

Magyarországon szeptember 15-17-én volt a TeSzedd! 2017 – önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, amit a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára jelentett be egy korábbi sajtótájékoztatón. Tavaly egyébként rekord mennyiségű, 2.857 tonna eldobált, illegálisan lerakott szeméttől tisztították meg hazánk területét az önkéntesek. Ez több, mint amennyi hulladékot Budapest lakossága másfél nap alatt termel.

 

Óvd és tedd jobbá a környezeted!

Azok, akik 2017-ben is tettek valamit a környezet megtisztításáért elmondhatják, hogy jó példát mutattak másoknak. Az út a boldogsághoz Magyarország önkéntesei sem maradhattak ki az akcióból, hiszen az általuk tanított alapelvek 12. pontja az „Óvd és tedd jobbá a környezeted!”, a hatodik pedig ez: „Mutass jó példát!”

 

„Óvd és tedd jobbá a környezeted!”, a hatodik pedig ez: „Mutass jó példát!”
Óvd és tedd jobbá a környezeted!

 

Hozzátartozik a boldogsághoz

A nonprofit szervezetnél bíznak abban, hogy ha minél többen magukévá teszik ezt a két elvet, annál többen élnek majd a környezet védelmét figyelembe vevő életet, és nem csak aggódnak a bolygó sorsáért, de tesznek is érte. A fenti két szabály mellett további tizenkilencet tartanak olyanoknak, melyek alkalmazása alapvetően járul hozzá ahhoz, hogy az ember boldogabb életet élhessen, de a takarítás világnapján és a Föld világnapján is leginkább e két szabályt ajánlják mások figyelmébe és gyakorolják maguk is.

Forrás: Az út a boldogsághoz Magyarország

 

Feliratkozás a Boldogság Magazin tanácsadójának hírlevelére

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük