Hírek

Elindult a 2020. évi Mutass jó példát kampány

Elindult a 2020-as Mutass Jó Példát Kampány, melynek keretében azt az ismert elvet népszerűsítik, hogy a ha az ember valamiben jó példát mutat másoknak, akkor többen is hajlandók lesznek követni a pozitív példamutatást.

Látjuk, ahogyan gyerekek cikizik egymást. Halljuk, ahogyan házaspárok veszekednek. Tapasztaljuk, hogy autósok üvöltöznek egymással. Tudunk róla, hogy diákok bántalmazzák egymást és tanáraikat. Saját bőrünkön és élelmiszereinken keresztül is érzékeljük, hogyan ártanak emberek a Földnek és élővilágának. Minden nap találkozhatunk az ember abnormális megnyilvánulásaival, és ezek, mint rossz példák, újabb és újabb ártalmas cselekvések láncolatát hozzák létre.

A Mutass Jó Példát Kampánnyal olyan jó példát mutató személyek bemutatása a cél, akik az előbbi felsorolásnak pontosan az ellenkezőjét teszik, egész életük vagy hétköznapjaik valamely részével olyasmit tesznek, amit a körülöttük élők pozitívnak értékelnek. A kampány indulását követően már megérkeztek az első résztvevők is.

A szervező Virágozz és Prosperálj Alapítványnál arra számítanak, hogy a nevezők példájuk bemutatásával segítenek jóra fordítani a dolgokat úgy, hogy jó példát mutatnak azzal, ahogyan élnek, ahogyan másokkal bánnak!

Ebben az akcióban nincsenek átlagemberek, mindenki számít, aki benevez vagy akit mások jelölnek!
Amint Novák Antónia, az alapítvány elnöke elmondta, a kampányban nem tesznek különbséget ismert és kevésbé ismert személyiségek között, tehát bárki részt vehet, aki úgy gondolja, hogy valamiben jó példát mutat. Személyek és közösségek is részt vehetnek.

A Mutass jó példát kampány díjazása

A kampánnyal az egész ország nyer és számos kategóriában kiosztják a Kiemelt példamutatásért díjat: így a példamutatás az életben, családok, közösség, hátrányos helyzetű közösségek, óvodai élet, iskolai élet, üzleti világ, környezetvédelem, művészetek és a társadalomért kategóriákban is. A Mutass jó példát kampány tehát szinte lefedi az élet minden szegletét. Bár a példamutató emberek általában nem anyagi érdekekből cselekszenek, a kiemelt díjak mellé 100.000 Ft értékű jutalom is jár.

Mivel a kampány célja az egyének és közösségek pozitív értékeinek, mintáinak, példáinak széles körű ismertté tétele, ezért a 10 különdíjból 9 különdíj elnyerése közönségszavazat alapján fog eldőlni, míg 1 különdíjat a szervező Alapítvány által felkért elbíráló bizottság fog odaítélni.

A kampányt Ünnepélyes Díjátadó Gála zárja majd, de az eseménysorozatnak nem ez a lényege, hanem az, hogy teljes időtartamával rávilágítson arra, hogy a széles körben terjesztett rossz hírekkel szemben igen sok ember és közösség végez példamutató tevékenységet.

A részvétel minden összetevőjét tartalmazó ismertetés megtalálható a Mutass jó példát kampány weboldalán: www.mutassjopeldat.hu

CSATLAKOZZ TE IS!

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.