Boldogság tippKözösségi médiaYoutube

A sikered múlhat rajta – 2. – Fájó tapasztalatok

 

Mire használod a tapasztalataidat?

Amikor az ember kitűz egy célt, természetesen áttekinti, hogy adott-e minden a cél eléréséhez, és azt is, hogy milyen akadályokat kell leküzdenie a megvalósításhoz, e közben a figyelme korábbi fájó tapasztalataira irányulhat. Így eszébe juthat az is, hogy korábban egyszer vagy többször már fel sikertelen volt ebben vagy abban a helyzetben, ami hasonlított ehhez a mostanihoz. Ha viszont ezekből a korábbi negatív tapasztalataiból indul ki, akkor túl sok félelmet halmoz fel, és gyengíti a saját erejét ebben a mai helyzetben.

Nehéz úgy sikert elérni, ha a múltban szerzett fájó tapasztalatokat arra használjuk, hogy már induláskor kételkedünk a siker lehetőségében. Érdemes felismerni: A múltbeli helyzet valójában igen ritkán hasonlít a maihoz!

Természetes, hogy számba vesszük a lehetséges nehézségeket, amikor elindulunk egy cél felé, de a múlt fájó tapasztalatait nem a félelmeink növelésére, hanem arra kell használni, hogy előre feltérképezzük a lehetséges csapdákat, és akár a szükségesnél is nagyobb tervezéssel olyan jól felépítjük a tervet, hogy átmeneti kudarcok ellenére is végigcsinálhassuk, amíg a sikert el nem érjük.

Ha nem akarod, hogy a jelenben vagy a jövőben elkerüljön a boldogság, akkor a múlt negatív tapasztalatait nem érdemes arra használni, hogy megakadályozd velük saját céljaidat!

 

Indítsd el a rövid videó emlékeztetőt!

 

Oszd meg Facebookon, ha tetszik!

A következő videót “siker” témában ITT találod.

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.