ÉletmódHírekMagazin

Föld napja – Addig cselekedjünk, amíg nem késő!

 

Családi akció a Föld megóvásáért

Budapest, 2017. április 20.

A Föld napján a családokat, gyerekeket és szülőket célzott meg az az akció, melyben tollat ragadtak a Föld megóvásának érdekében Budapesten a Duna Plazában, ahol ezen a hétvégén teljes mértékben erre a nemzetközi napra fókuszálnak.

A Plaza központi színpadánál állították fel azt a táblát, amin a Föld sziluettjét szívek sokaságával ábrázolták, az arra járók pedig ezeket színezték ki.

 

Sok gyerekek alig akarta abbahagyni

Még a Virágozz és Prosperálj Alapítvány önkénteseit is meglepte, hogy korosztálytól függetlenül milyen sokan részt vettek ebben a játékban, aminek persze komoly célja van: elmélyíteni az emberekben a Föld megóvásának szükségességét.

Sok gyerek rajzolt a Föld világnapján
Sok gyerek rajzolt a Föld világnapján

Az természetes, hogy a gyerekek legszívesebben ott maradtak volna, hogy mindent kiszínezzenek, de szülők és nagyszülők is gondosan satíroztak a színes tollakkal.

Az Alapítvány elnöke, Novák Antónia elmondta, hogy a szervezet nem elsősorban környezetvédelmi alapítvány, de ahhoz, hogy az emberek sikeresek és boldogabbak lehessenek az életükben, szükség van egy jó minőségben élhető környezetre, amit az emberi tevékenységekkel nem lenne szabad maradandó károkat okozva pusztítani. Ezért tartják fontosnak, hogy a Föld napján olyan viselkedésre buzdítsák a családokat, ami környezet megtartásához vezet, nem pedig pusztítását eredményezi.

 

Minden ember számít

Az egyes ember ma már nem gondolhatja, hogy nem számít, amit ebben a vonatkozásban tesz, mivel ha hét milliárdan így gondolnák, akkor az végső soron a Föld élővilágának végét és ezzel együtt az ember pusztulását is okozná.

Minden ember számít
Minden ember számít

Az akció mottója az a felszólítás volt, ami 12. pontja annak a kis könyvnek, amiből a résztvevők mindegyike kapott egy példányt, így hangzik: „Óvd és tedd jobbá a környezeted!” Ez egyetlen abból a 21 szabályból, amit L. Ron Hubbard ezen politika- és vallásmentes műve, Az út a boldogsághoz tartalmaz.

Mire eljött az este, nem maradt már színezni való, hála a játékos kedvű gyereknek, szülőknek, nagyszülőknek és fiatal pároknak. Közben sok-sok gyerek sétált hazafelé elégedetten az ajándék lufikkal, amit az alapítvány munkatársai fáradhatatlanul fújtak és hajtogattak egész délután.

 

Egy hétvége a Földért

A Duna Plaza társadalmi szerepvállalásának jóvoltából a házban nem csak szombaton, hanem vasárnap is a Föld napja van középpontban más szervezetek és fellépők bevonásával. Az ilyen akciókra szükség is van, mert nem csak a fiatalokat kell nevelni a Föld megóvására, de a felnőttek világának egy része is ébresztőre szorul addig, amíg három naponta egy fővárosnyi erdőt pusztít el az emberiség világszerte.

 

Forrás: Virágozz és Prosperálj Alapítvány

 

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.