Boldogság tippBoldogság-tanácsadóMagazin

Nem sikerül semmi

Nem sikerül semmi, pedig sok mindenbe belefogsz? Másoknak sokkal egyszerűbb az élet? Vannak válaszok a kudarcok megszüntetésére. A következő jellemző hibák között sokan megtalálhatják a magukét, és javíthatnak rajta.

Milyen sikerekről lesz itt szó? Ha arra gondolsz, hogy konkrétan szakmai sikerről, pénzről, üzletről, szerelemről vagy sport sikerekről, akkor egyikről sem, vagy mindegyikről. Arról, amiben sikeres akarsz lenni.

Mindenbe belefog

Néha pont az a baj, hogy valaki sok mindenbe belefog. Tovább nehezíti a dolgát, ha ráadásul közel egy időben kezd bele több mindenbe. Dolgozik itt, dolgozik emitt, és vállalkozik ott, mindezt egyszerre. Így aztán semmivel sem foglalkozik eléggé ahhoz, hogy valamelyikkel sikeres legyen. A megoldás: Hagyj abba több dolgot, és fókuszálj egyre!

Álmodozó

Van aki csak úgy érzi, hogy sok mindenbe belefog, valójában csak álmodozik. Sokfélét tervezget, de egynek se lát neki a valós életben. Nem tesz konkrét lépéseket azért, hogy egy célja megvalósuljon. Tipikus gondolatai: „Egyszer majd belevágok!”, “Alaposan meg kell terveznem.”

Nem sikerül semmi

Vannak, akik arra használják eddigi kudarcaikat, hogy ezután már sose vágjanak bele. Eddigi sikertelenségükből merítenek „fordított erőt”, tehát tovább gyengítik magukat. Senki sem kezdi így az életét, végül azonban fel sem merül benne, hogy talán csak egy kicsivel több kitartás kellett volna a sikerhez. Azok sorsa, akik mindenbe belefognak gyakran változik ilyenné.

Nem hagyták

Millió módja van annak, ahogyan azt indokolhatjuk, hogy nem sikerül semmi. A legtöbben másokat hibáztatnak ezért. Ha valami ismerősünk ezt tette volna, egy másik úgy segített volna. Valaki nem hagyta. Valaki megakadályozta. Nos, nem mindegy hogy milyen emberekkel vesszük magukat körül. A legveszedelmesebb „barátunk” az, aki bármely tervünknél már az elején megmondja: „Ez nem fog sikerülni.”

Nem volt szerencsém

Akik nagy célokat érnek el, azok sosem indulnak úgy neki, hogy „ha szerencsém lesz”. Érdekes ezzel szemben, hogy utólag hányan magyarázzák a sikertelenséget ezzel: „Nem volt szerencsém!”

A sikeres emberek alaposan és előre felmérik, hogy mit kell tenniük, és azt teszik.

Valóban vannak, akik előtt szerencsés lehetőség tárul fel, akiknek hirtelen jól alakulnak a dolgok. Lottó telitalálata lesz vagy valami hasonló. Szerencsésnek tekinthetők, de még az sem biztos, hogy sikeresek, ha azt tekintjük, hogy hány ilyen ember halt meg nincstelenül.

Túl sok akadállyal találtam magam szembe

Az igazán sikeres akciók során az emberrel sok minden jön szembe. Ezek az akadályok, amelyeken túl kell lendülnünk. Nem mondhatjuk miattuk, hogy nem sikerül semmi. Ezeket kell megoldanunk a siker felé vezető úton. Ha valaki egy vitorlás hajóval elsőként akar odaérni egy kikötőbe, akkor az gyakran érzi majd úgy, hogy szembe fúj a szél. A vesztes pedig szélcsendben üldögél és panaszkodik.

Ne zavarjon hát téged, ha sok minden szembejön! Azt hiheted, hogy rossz felé mész, pedig ezek a dolgok talán csak a siker előtti utolsó akadályok.

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.