Munka és üzlet

Pénzt vagy életet?

Úgy néz ki, hogy világunkat ma a pénz irányítja. Társadalmunkban mára szinte már teljesen felcserélődtek azok az értékrendek, amelyek mindig is meghatározták az emberek természetes törekvéseit, és irányt mutattak számukra abban, hogy mi a helyes és mi a helytelen.

A pénz nem boldogít, mondják sokan

Ugyanakkor ma az általános gazdasági elnyomás káros hatásai alól csak kevesen tudják kimenteni magukat. Amikor az embereket teljes mértékben kiszolgáltatott anyagi helyzetbe hozzák, akkor természetes, hogy a pénz válik az életükben a legfontosabb tényezővé. Az életvitelük átalakul. A borotvaélen táncoló, fillérre kiszámított máról-holnapra élés és a havi bevételi kényszer egyenes következményeként beköszöntött a modern rabszolgaság kora. Így ahhoz, hogy a biztonságban érezzük magunkat és elegendő pénzhez jussunk, gyakran komoly áldozatokat kell meghoznunk.

Pénz és stressz

A pénz égető szükségessége manapság nagyon zaklatottá és stresszessé teszi a családfenntartókat, és háttérbe szorít minden olyan tényezőt és programot, amely az igazi örömöt és boldogságot jelenti az életben. Azonban, ha elfelejtjük az eredeti értékrendjeinket, akkor előbb, vagy utóbb az élet teszi majd helyére a dolgokat.

A pénz természetesen fontos. Nem csak ahhoz kell, hogy biztonságot teremtsünk, de alapvetően ahhoz is szükséges, hogy alkalomadtán szép dolgokkal lepjük meg magunkat. De a pénz csak ennyi és semmi több. Egyszerű biztonsági tényező, valamint egy vágyott jólét szimpla eszköze. Pénzhajhász világunkban a valódi értékek néha csak akkor kerülnek felszínre, ha valami miatt felborul életünk törékeny egyensúlya. Amíg minden rendben van, addig nagyon is számít a pénz, de ha a szeretteinkkel történik valami, akkor a pénz azonnal elveszti értékét.

Életünk nagy pillanatai soha sem a pénzhez kötődnek!

Az igazán boldog pillanatoknak, nagy örömeinknek soha sem a pénz az igazi forrása. Háromgyermekes apaként, higgyék el, hogy tudom miről beszélek. Életem legszebb pillanatait szüleimtől, feleségemtől, lányaimtól és barátaimtól kaptam. Közelségük, szeretetük, törődésük kitölti mindennapjaimat és nagyon boldoggá tesz. Nincs annál magasztosabb pillanat, amikor egy szülő sikeresnek és boldognak látja gyermekét.
Feleségem odaadó gondoskodása, szeretete feltölt és további nagy dolgok megteremtésére inspirál. Mellette mindig nagynak és erős férfinak érzem magam. Természetesen én is igyekszem mindenben támogatni és nagyon boldoggá tenni őt. Igazi társ és a legjobb barát. Jobban ismer, mint bárki más. Idős szüleink remélem még sokáig velünk maradnak. A közös programokat, és a velük eltölthető időt még ajándékba kapjuk az élettől.

Gyerekkori barátainkkal együtt megélt emlékeink pedig örökre összekötnek minket. Örömük, gondjaik hatással vannak ránk, és szerves részei az életünknek. Kölcsönös szeretetünk, támogatásunk és összefogásunk valóban erősebbé tesz mindannyiunkat.

Ezek azok a dolgok, amelyek valóban számítanak, és ezeknek semmi közük sincs a pénzhez.

A szerző: Laczkó Péter
motivációs specialista
Laczkó Péter motivációs specialista
Lawrence & Bennet Zrt. Cégvezetőképző központ

Boldogság Magazin

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.