HírekMagazin

Ölelés egy távolságtartó világban

Magyarország, 2017. március 20.

Budapesten és Magyarország néhány nagy városában önkéntesek több, mint 20.000 járókelőnek ajándékoztak könyveket a Boldogság Világnapja alkalmából.

 

Boldogság, kontra boldogtalanság

Munkájukat egyrészt az motiválja, hogy Magyarország boldogságindexe meglehetősen hátul kullog a világban, valamint magánemberekként és mint közösség is naponta tapasztalják, hogy az emberek jó része elégedetlen élete alakulásával, házasságával, munkahelyével és sok-sok más probléma gyötri őket.

A boldogtalanságra jellemző, hogy a helyzetet nagyfokú céltalanság és elterjedt szegénység tetézi.

A Virágozz és prosperálj alapítvány zöld dzsekibe öltözött munkatársai és segítőik Budapest, Győr, Dunaújváros, Kecskemét, Szeged és más városok legforgalmasabb helyein személyesen adták kézbe a 21 erkölcsi szabályt tartalmazó kis könyveket az arra járóknak. 2017-ben ez volt a legnagyobb közösségi megmozdulás, amit kifejezetten a boldogság világnapja alkalmából tartottak.

A Virágozz és prosperálj alapítvány egyik csapata

 

Mi köze a boldogságnak a szabályokhoz?

Amint az alapítvány elnöke Novák Antónia elmondta, a könyv úgy függ össze a boldogsággal, hogy a benne lévő foglaltak alapvető útmutatót alkotnak az emberi együttélés szabályairól, melyeket ha sokan betartanak, azzal hozzájárulnak mások és saját életminőségük javulásához. A könyv szerzője L. Ron Hubbard filozófus ezt a művet úgy alkotta meg, hogy bármilyen világnézetű, vallású és politikai irányultságú ember egyetérthessen tartalmával és alkalmazhassa saját életében és környezete jobbítására is.

Az út a boldogsághoz a neve egy 270 000 főt számláló online kampánynak is, melyen keresztül az Alapítvány nemcsak naponta juttatja el pozitív üzeneteit a közösségnek, de ezen keresztül személyes kapcsolattal igyekszik segíteni a nehéz élethelyzetbe jutottakat abban, hogy rendezni tudják zsákutcába jutott párkapcsolatukat, megoldják gyermeknevelési problémáikat vagy visszataláljanak a munka világába.

Személyesen adták kézbe a könyveket

 

A Boldogság Világnapja kiemelt projekt

A kis könyvek gyártására adományozóik segítségével gyűjtik össze a forrásokat, így utcai megmozdulásaik alkalmával díjmentesen adhatják oda a példányokat, idén húszezret meghaladó darabot. E mennyiség kézbe adása nem kis feladat, ezért a idén a Boldogság Világnapján ezt országosan 12 helyszínen 90 segítővel végezték.

Önkéntes segítők a Boldogság Világnapján

 

Fogadtatás

Amint az önkéntesek beszámoltak róla, az akció fogadtatására jellemző volt, hogy sokan további példányokat kértek családjuk, barátaik, munkatársaik számára. Egy távolságtartó társadalomra nem jellemző, ahogyan a megajándékozottak több esetben is annyira meghatódtak, hogy barátságosan megölelgették a zöld dzsekiseket.

Az alapítvány vezetője szerint ahogyan a legutóbbi három évben is gyakran ajándékoztak kiadványokat, úgy idén is több helyszínen és számos alkalommal lepik majd meg a járókelőket hasonló akciókkal.

 

 

Feliratkozás a Boldogság Magazin tanácsadójának hírlevelére
Feliratkozás a boldogság-tanácsadó hírlevelére

© 2017. Boldogság Magazin

 

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük