InterjúMagazin

Két szív egy emberben

Interjú Antal Timivel

Egyszerre itthoni és erdélyi magyar, zenéje egyedi, de bárkihez közelálló előadásmódja olyan, hogy dalait már első alkalommal hallva is azt érzed, mintha mindig is ismerted volna azokat, mert emberiek, közvetlenek. Olyan művész, akitől sosem sajnálnánk a hírnevet, mert abból már az elejétől fogva minden társának juttatni igyekszik. Akit a kívülálló egy énekesnek lát, az valójában nagy csapatjátékos, legyen szó akár zenekarról, párkapcsolatról, országról és közönségről. Olvasd el válaszait és látni fogod, szinte két szíve van, különben hogy lehetne, hogy egyet mindig mások számára tart fenn.

 

Boldogság Magazin: Egy Facebook bejegyzésedben ezt írtad: “A 2016-os év számomra a változásról és a háláról szólt.” Mi volt a változás lényege és kiknek szól leginkább a hála?

Antal Tmi és Demko Gergő
Antal Timi és Demko Gergő

Timi

Valóban a változás éve volt. Leginkább szakmailag, de magánéletben is történtek változások. Megtaláltam azt az embert, aki mellett zeneileg és emberileg is nagyon sokat fejlődöm. Ő szintén zenész, Demko Gergő, zongorista, gitáros, és zenekarunk zenei vezetője. Mióta megismerkedtünk, együtt írjuk a dalokat. Nagyon pozitív hatással vagyunk egymásra. Ami pedig a szakmát illeti, tavalyi év óta már csak saját zenekarral koncertezem. Amint már fent említettem, dalszerzőként is tevékenykedem az utóbbi időszakban, ami nagyon új és egyben fantasztikus érzés, hogy így valóban valami olyat csinálunk és megpróbálunk átadni, ami a sajátunk. Ez nekem egy óriási lépés a szakmámban! Ez a hála a páromnak, zenésztársaimnak, barátaimnak, családjaiknak és természetesen a közönségünknek szól!

 

Boldogság Magazin: Több győzelmet, ismertséget és a nagyközönség szeretetét is elérted már, így felmerül a kérdés, mit adhatna még számodra egy újabb zenei megmérettetésen elindulni? Tervezed-e?

Antal Tmi portré
Antal Timi portré

Timi

Valóban nagyon sok szeretet kapok/kapunk a közönségtől, amiért mi nagyon hálásak vagyunk, és megpróbáljuk saját zenénkkel, koncertjeinkkel ezt megköszönni. Mindig van hova fejlődni, sőt, kell is! Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió diákja vagyok, úgy, ahogy Faragó Viktor, egyik gitárosunk is. Mindannyian szeretnénk tovább fejlődni, alkotni. Azt gondolom, hogy a továbbiakban csak az visz előre, ha a jelenlegi, saját zenekarunkkal sokat dolgozunk, ezért nem tervezek semmiféle ilyesfajta megmérettetésen részt venni.

 

 

 

 

 

Boldogság Magazin: Magyarország és Erdély – milyen érzés hazamenni, milyen érzés hazajönni? Mi alakítja az itt és ott tartózkodás arányát?

Timi

Nagyon furcsa dolog ez. Nekem Erdély mindig is otthonom lesz, úgy, ahogy Magyarország is.
Erdélybe mindig nagyon jó szívvel utazom, hiszen ott nőttem fel, a családom, gyerekkori barátaim is ott élnek. Magyarországra pedig szinten otthonomként tekintek. Nagyon sokat köszönhetek az itteni embereknek azért, hogy engem az elejétől kezdve befogadtak és sajátjainak éreztek. Jó környezetbe könnyű beleszokni. Az utóbbi időben ritkábban tudok haza utazni a sok munka miatt, de mindenképp szakítok rá időt.

 

Boldogság Magazin: Kiket hallgatsz legszívesebben pályatársaid közül?

Timi

Tulajdonképpen nekem nemigen van kedvenc előadóm, de ez a külföldi előadókra nézve is igaz, ezért nem szeretnénk név szerint kiemelni senkit. Sok énekest, zenekart szeretek itthon, akiktől tanulni lehet, példát lehet róluk venni. Igazán színes az itthoni zenei világ.

Boldogság Magazin: Sokszor látszik rajtad, hogy boldog vagy. Milyen saját “receptet” adnál a Boldogság Magazin olvasóinak a boldogság gyakoribb eléréséhez?

Timi

Alapvetően valóban elmondhatom magamról, hogy boldog ember vagyok. Ehhez viszont mindenképp szükségem van a környezetemre. Nélkülük ez biztosan nem lenne így. Olyan emberek vesznek körül, akik szeretnek, támogatnak és mindig számíthatok rájuk. Ez fordítva is igaz. Persze, az én életem sem csupa móka és kacagás. Volt, van olyan időszak, amikor igazán szükségem volt, van a támogatásra, biztatásra.
Ami viszont talán a legfontosabb, az az elfogadás. Ha magunkat és szeretteinket is elfogadjuk olyannak, amilyennek megteremtette őket az Isten, akkor nagy baj nem lehet. Nekem ez sokat segít a pozitív gondolkodásban.

 

Boldogság Magazin: Ha egy koncerten ötször egymásután ugyanazt a dalt kellene elénekelned, melyiket és miért választanád?

Timi

Elég nehéz kérdés, mert nagyon szeretem a dalainkat. De, ha ki kellene emelnem egyet, akkor az az “Álmomban” című dalunk lenne, ami a legutóbbi, “Még az úton” lemezünk egyik dala. Ez az első olyan dal, amit Gergővel írtunk, a szövegét pedig jómagam fogalmaztam meg. Ez a dal nagytatám elvesztéséről szól, talán ezért is áll hozzám ennyire közel.

 

Antal Timi és a zenekar
Antal Timi és a zenekar

Boldogság Magazin: Előfordul, hogy pont azoknak a fiataloknak van kevesebb önbizalmuk, akik jól megáldottak képességgel és megdolgoztak a tudásért. Te hol tartasz önbizalom terén és mit javasolnál egy pályakezdő énekesnek?

Timi

Azt hiszem, hogy az önértékelés és az önbizalom kérdés egy igen fontos és meghatározó dolog ebben a szakmában. Önbizalom nélkül talán hamarabb el lehet vérezni. Ki kell tartani amellett, amit mi szeretünk és amit képviselni szeretnénk. Persze, velem is előfordult már, hogy letértem a tervezett útról, de aztán hál’ Istennek visszasodródtam a jó útra. Az önértékeléssel pedig kicsit másként állok. Sosem bíztam el magam, inkább alulértékeltem. De ez nem is olyan nagy baj, ha ez még az egészséges önértékelés keretein belül történik. Így mindig tovább és tovább szeretnék fejlődni.
Azt gondolom, hogyha mi valóban hiszünk magunkban, abban, amit csinálni szeretnénk vagy csinálunk, akkor meg lehet valósítani az álmokat.

 

Boldogság Magazin: Milyen célodért vagy célok eléréséért szurkolhatunk neked a következő időkben?

Timi

Köszönöm kérdésed, sok tervünk van a zenekarral. A 2016-os évünket 2 csodás adventi, nagy akusztikus koncerttel zártuk. Ez egy színházi, zenés előadás, amivel idén szeretnénk turnézni. Ezzel kapcsolatban hamarosan több információt is el tudok mondani. Új dallal és klippel készülünk, amit áprilisban hallhat/láthat a közönség. Természetesen a nyári zenekaros koncertek már szervezés alatt állnak. Reméljük minél több helyre el tudunk majd jutni.

 

Boldogság Magazin: Sok sikert kívánunk a céljaitok eléréséhez.

Timi

A többiek nevében is köszönöm.

 

A legújabb lemez

Hallgasd és nézz rá Timiék legújabb lemezére! Még az Úton a Youtube-on.

 

© 2017. Boldogság Magazin

Feliratkozás a Boldogság Magazin tanácsadójának hírlevelére
Feliratkozás a boldogság-tanácsadó hírlevelére

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.