GyerekekHírekMagazin

“Mutass jó példát!” Kiállítás és Pályázati Díjátadó

Budapest, 2016. május 29.
Éppen a gyermeknapon adták át azoknak az egyéni és csoportos nevezőknek a díját, akik részt vettek a 2015-16-os „Mutass jó példát!” országos pályázaton Az út a Boldogsághoz Magyarország szervezésében.

A világ legtöbb országában egyre komolyabb problémát jelent az iskolai erőszak. Az út a boldogsághoz nonprofit szervezet többféle eszközzel és programmal segíti az iskolákat és a családokat, hogy csökkenteni tudják a gyerekek, szülők és pedagógusok életét is megkeserítő, viselkedési nehézségekből származó események számát. A „Mutass jó példát!” pályázat mottóját abból a 21 vallásmentes elvből vették, melyek megtalálhatók L. Ron Hubbard könyvecskéjében, melynek címe a szervezet nevében is szerepel: Az út a boldogsághoz.

"Mutass jó példát!" kiállítás
“Mutass jó példát!” pályázat – Kiállítással egybekötött Díjátadó Gála

Az iskolai erőszak csökkentése

A nonprofit szervezetnél azt tapasztalták, hogy ezen pontok ismerete és gyakorlati alkalmazása képes csökkenti az iskolák, családok és más közösségek együttélési nehézségeit. Ráadásul szinte valamennyi használható nevelési elméletben fontos szerepet tulajdonítanak a példamutatásnak, köztük annak is, hogy a nevelés része az is, hogy a szülő milyen példával jár a gyerek előtt. Ezt a pályázatot azonban gyerekeknek írták ki, így ők gyakorolták a példamutatást és rajzot vagy más alkotást is készítettek erről.

A díjátadót, amit két további program is kísért, szerte az országból érkeztek szülők és pedagógusok. Mivel az esemény napja egybeesett a gyereknappal, ezért kreatív gyermeknapi foglalkozásokat tartottak, egyebek mellett lufihajtogatással, üvegfestéssel, gyöngyfűzéssel és más aktív tevékenységgel.
A vendégeket saját alkotásaikat tartalmazó kiállítás fogadta a helyszínen. Már a korábbi évekből megszokott, hogy ilyenkor az érkező gyerekek azzal kezdik, hogy izgatottan keresik saját műveiket. Az adathordozón és e-mailben beküldött alkotásokat a gyerekek, pedagógusok és szülők természetesen nem paravánokon, hanem egy külön videó show-ban tekinthették meg.

Legjobbak a jók között

Magát a díjátadót rövid műsor vezette fel. A pályázók közül Tóth Magdolna énekével is emelte a jó hangulatot. Őt Danny Blue, Magyarország első számú mentalistája követte a színpadon, aki a közelmúltban már Las Vegasban és Dubaiban is fellépet. A díjátadót Gáll Gregor szobrászművész nyitotta meg. Az ő szobrai már több világkiállításon is képviselték Magyarországot, százötvennél is több kiállítást jegyez, művei pedig több, mint 50 ország vezetőinél találtak gazdára.

Díjak átadása a "Mutass jó példát!" pályázat Díjátadó Gáláján
“Mutass jó példát!” pályázat Díjátadó Gála

Nem csak egyéni nevezők, hanem iskolai és óvodai csoportok is elküldték pályázataikat, amiben megmutatták, hogy mit jelent számukra a „Mutass jó példát!” elv. Diákok, tanáraik és szülők együtt mentek fel a színpadra, ahol átvették a „jók” és a „legjobbak a jók között” elnevezésű díjakat. A gyerekek büszkén feszítettek oklevelükkel, amikor a fényképész megörökítette díjuk átvételét.

A nonprofit szervezet idén is a pályázatot támogató cégeknek köszönhetően ajándékozta meg a gyerekeket. Ebben az évben először nem csak a gyerekek, hanem lelkes tanáraik is kaptak ajándékot, de a szervezők tudják, hogy nehéz értéket adni annak, hogy mennyire meghatározó egy pedagógus lelkesedése, amikor arról van szó, hogy gyerekeket kell inspirálni és segíteni annak érdekében, hogy olyan nemes célokon dolgozzanak, mint például „A mutass jó példát!” pályázat.

Az Út A Boldogsághoz Magyarország nonprofit szervezet várhatóan következő ősszel írja ki a következő pályázatot, melynek témáját még nem árulták el.

Forrás: Az út a boldogsághoz Magyarország
Fotó: Réti Dóra

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük