Boldogság tipp

Légy sportszerű!

Próbáld ki a mai boldogság tippet!

“Légy sportszerű!”

Ki ne szeretné, hogy versenytársai tartsák be a szabályokat, de a sportszerűség ennél még nagylelkűbb dolog is lehet?

Nem is gondolnánk, hogy még a sporton kívül is, a mindennapok során hányszor kerülünk olyan helyzetbe, ahol egyikünk vagy másikunk kerül előbb sorra (például éppen sorban állás közben egy boltban) vagy csak egyikünk szerezhet meg valamit, mondjuk az utolsó, legszebb gyümölcsöt. De az is jól esik, ha bár a busz már elindulhatna a megállóból, de a sofőr megvár minket az ajtó bezárásával, pedig van némi versenyelőnye azzal, hogy a pedál az ő lába alatt van.

Mi köze a sportszerűségnek a boldogsághoz?

Ugye akkor nem kell bizonygatni, hogy mi köze a sportszerűségnek a saját és másvalaki boldogságához? Mert bár az itt említett dolgok lehetnek apróságok, de nehéz lenne egy boldog napot úgy elképzelnünk, hogy mások minden előnyüket kihasználva folyton előttünk végeznének.

Egyszer egy vitorlázó egy hónapokon át zajló rangos nemzetközi versenyen azért lett második, mert visszafordult megmenteni a mögötte haladót. Ez persze nagy dolog, szinte hősiesség, de miért ne tehetnénk valamit mások boldogabb napjáért? Lehetnénk sportszerűek ma ennél hétköznapibb helyzetekben is? Gyakorold ma ezt Te is mások örömére és a sajátodra is.

Kövesd ma ezt a boldogság tippet: Légy sportszerű! Sok sikert és írj, ha volt ebből valami örömöd!

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük