Boldogság tipp

Légy méltányos!

Gyakorold a mai boldogság tippet!

“Légy méltányos!”

Aki méltányos az igazságos hozzáállást mutat egy személlyel vagy helyzettel kapcsolatban, egy másik személyt vagy annak bizonyos cselekedetét, kérését úgy bírálja el, hogy figyelembe veszi annak érdemeit, a helyzet körülményeit is. (wikiszotar.hu)

Ugye Te is örülnél, ha egy olyan helyzetben, amiben elrontottál valamit, nem csupán azt néznék, hogy mi történt, hanem a helyzet megítélésében további tényezőket is figyelembe vennének, amelyek hozzájárulhatnának ahhoz, hogy igazságosabb véleményt alakítsanak ki az esetről vagy rólad. Mondjuk figyelembe vennék, hogy milyen régóta jól csinálod a dolgodat. Az biztos, hogy nagyobb boldogság mindenkinek, ha méltányosak velünk, akikkel együtt élünk vagy dolgozunk.

Méltányos hozzáállás és boldogság

Mi is lehetünk méltányosak másokkal. Figyelmetlenségből nekünk jön valaki, de mi őszintén azt mondjuk, semmiség. Egy ismerősünk később ad vissza valamit, amit kölcsönkért, de mi azt válaszoljuk, hogy „Nem hiányzott különösebben.” Méltányos az is, ha a gyerekednek becsúszik egy rossz osztályzat, de nem korholod le, figyelembe veszed, hogy általában elég szorgalmas.

Vannak emberek, szervezetek, akár még kormányok is, akik vagy amelyek felgyülemlett dühük miatt már abbahagyták a méltányosság gyakorlását és minden valós vagy vélt sérelemre hatalmas erővel vágnak vissza. Te ne csatlakozz ezekhez.
A méltányosság közelebb áll a nagyvonalúsághoz. Aki méltányos, az nem érzi úgy, hogy ellenségek veszik körül, amikor pedig nem. A méltányos ember boldogabb.

Gyakorold ma ezt a boldogság tippet: Légy méltányos! Sok sikert és írj, ha volt ebből valami örömöd!

Hozzászólások

hozzászólás