FacebookHírekMagazinRendezvény

Látványos akció a Föld napján!

Budapest, 2016. április 22.
A hagyományostól eltérő módon ünnepelték a budapestiek a Föld napját. Most nem fát ültettek, hanem a Föld bolygónak szóló kívánságokat helyeztek el falevél mintákra egy szimbolikus fára.

Az Út a boldogsághoz nonprofit szervezet önkéntesei egy hatalmas rajztáblát és egy fa sziluettjét állította fel ezen a napon a Duna Pláza előtt. A rajztáblán a kontinenseket ezernyi szív forma alakította ki. A járókelők szívesen játszották a játékot: kiszíneztek egy szívet azon a kontinensen, amelyiket választották, majd írtak egy kívánságot egy levél vagy alma alakú címkére és elhelyezték azt a fán.

Kívánságok a Föld napján
Sok jó kívánságot helyeztek el a Föld napján

Gyerekek és felnőttek csodálatos kívánságokkal látták el a bolygót. Néhány példa a kívánságokból: „Tisztább környezetet szeretnék!”, „Tiszta levegőt és vizet!”, „Több erdős rész! Több park!”
Volt aki általánosabb és a Föld napját is meghaladó kívánságát fejezte inkább ki ilyen egyszerűen: „Szeretetben éljünk!” és akadt olyan is, aki „Több boldog gyereket” kívánt a bolygónak.

 

Úgy néz ki, hogy a magyarok nagyon is tudatában vannak annak, hogy a Föld nem kimeríthetetlen forrás, viszont kellő gondoskodással és tudatos használattal sok boldogság talaja lehet az emberiség számára.
A rendezők mindenkinek köszönik aki megállt a Föld érdekében egy kicsit és hálásak a Duna Plazának akik örömmel adnak helyt ilyen pozitív eseményeknek.

A nap végére nem maradt üres hely sem a „bolygón” sem a fán. A rendezők biztosak benne, hogy azok, akik megállnak egy pillanatra, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a Föld napja iránt, azok a hétköznapokban is óvják és jobbá teszik környezetüket.

Kívánságokat írnak a Föld napján Budapesten
Kívánságokat írnak a Föld napján Budapesten

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.