Boldogság-tanácsadóMagazin

“Sokaság-emberek” boldogsága

Ugye elsőre rossz tanácsnak tűnik, ha valakinek, aki boldog szeretne lenni, azt mondom, hogy tanulj meg egyedül lenni? Várd ki a végét!

Érezted már úgy, hogy jól látsz valamit, amit körülötted mindenki másképpen lát? Ilyen helyzetben normális ember elgondolkodik, hogy biztosan vele van a baj, ha egyedül ő látja így a dolgot. Próbálja megérteni a többiek nézőpontját, keresi, hogyan tévedhet ő ekkorát, hogy mindenki másképp látja a dolgot. Saját gondolkodásmódjában keresi a hibát.

Megnyugtatok mindenkit, aki saját gondolkodásmódjában keresi a hibát, hogy egyre kevesebb hibát lel majd ott, hiszen már csak ezzel a gyakorlatával is, elég sok hibás saját elképzelését, megközelítését, téveszméjét takarítja el az útból. Most nem az örök kétkedőkről beszélek, akik magukban és mindenki másban is kételkednek. Nem. Csak arról, hogy bölcsebb és boldogabb lesz az az ember, aki rátalál saját hibáira és hibás elképzeléseire.

 

Néha tévedünk

Azok tévednek a legtöbbet, akik sosem tételezik fel, hogy másoknak igazuk lehet. Viszont mivel sokan vannak, nekik van a legnagyobb hangjuk. Nekik írják az újságokat javarészt olyanok, akik szintén “tévedhetetlenek”.

Mivel egy nagyon egyszerű, de itt nem részletezett ok miatt az emberek imádnak sokasághoz tartozni, ezért kényelmesebb számukra, ha nem nézik meg a világ dolgait a saját szemükkel, hanem elhisznek bármit, amit az orruk elé tesznek. Ezért lehet eladni a gyatra tévéműsorokat és ezért lehet egész országokat mások ellen uszítani.
Az ilyen “sokaság-emberek” biztosak abban, hogy “ők gondolják jól”. Te pedig jönnél azzal, hogy mást gondolsz? Akkor ők bolondnak néznek, esetleg ki is közösítenek, azt mondják, hülye vagy, hiszen csak te látod másként a dolgokat. A “sokaság-emberek” a te, gondolkodó fajtádat üldözési mániásnak látják.

 

Veszélyes vagy?

Ők úgy gondolják, hogy az olyanok, mint Te készítenek összeesküvés elméleteket. Úgy gondolják, hogy te mindenütt hátsó, gonosz szándékot feltételezel és te tévesen úgy látod, hogy ezzel a szenvedő bolygóval pár meghatározó, de háttérben munkálkodó család játszik gonosz játékot saját uralkodása kedvéért, akiket világszinten bebetonozott áldemokráciák szolgálnak. Nem én mondom ezt, de van erről saját nézőpontom.

Ők úgy gondolják, hogy te veszélyes vagy, pedig nem vagy forradalmár, hanem csak egy jobb, igazságosabb, értelmesebb, barátságosabb, családiasabb, gyerekszeretőbb, szerelmesebb, virágzó, és fizikailag sem tönkretett Földet és élővilágot szeretnél. Élhetőnek megtartott, spirituálisabb és még ki tudja milyen világot szeretnél és olyat, amiben szabadon azt gondolnád amit gondolsz és amiért nem bélyegeznének Téged őrültnek.

 

Egyedül lenni

Ezért mondom azt, hogy ha boldog akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod egyedül is lenni. Mert egészen bizonyos, hogy ki fognak közösíteni azok, akiknek gyenge oldaluk a saját személyes meggyőződés. Ők “együtt” döntenek valami kényelmes dolog mellett, míg te egyedül is vállalnál egy igazságosabb döntést, egy kockázatosabb de célravezető döntést. A gondolkodók ritkán népszerűek saját korukban, de ezzel sem állítom, hogy egyenesen mártírnak kellene lenned, Azt viszont állítom, hogy érdemes vállalni akár a sokasággal szemben is, hogy valamit másként látunk vagy értékelünk.

Kiállni egyedül és belemondani az éterbe, hogy Free Tibet, nem népszerű, ha éppen diktátorok diskurzusa folyik a háttérben. Kiállni és azt mondani, hogy pár éve még nem volt olyan szó a magyar szótárban, hogy “migráns”, csak az szerepelt, hogy “menekült” és ez tőlünk nyugatra azt eredményezte, hogy a kommunizmus elől menekülő magyarokat befogadták? Ha ezt teszed, egyedül vagy. Ha a glutén lobbinak érdeke még több gombás liszttel teletömni az emberek hasát, ami ezen túl “smirgli” tartalmánál fogva ledarálja a bélbolyhokat, de jössz és szóvá teszed, akkor egyedül vagy. Jöhetsz azzal is, hogy van elég fizika, matematika és meteorológia tudásod ahhoz, hogy meg tudj különböztetni egy kondenzcsíkot és egy repülőről szándékosan permetezett vegyszercsíkot, de akkor te “chemtrail-hívő” vagy és egyedül leszel, de minimum nem leszel szalonképes, mert a szalonokban jó fiúk vannak, olyanok akik tisztánlátásukkal nem sértik az “Érdekeket”.

 

Sokaság helyett

Amellett, hogy bárki ellentmondhat annak, amiről itt szó van, azért megjegyzem, hogy ha valaki a glutén, migráns vagy chemtrail témát találná mindebből a legfontosabbnak, akkor nem sikerült elkapnia a lényeget.

Ha saját érzékeléssel tapintod a világot, akkor meg kell tanulnod egyedül lenni. (Ezzel senkit sem bíztatok arra, hogy különc legyen. A különc csak azért hangoztat más véleményt, hogy figyelmet kapjon.)
Meg kell tanulnod egyedül lenni, hogy növekedjen az értelem.
Meg kell tanulnod egyedül lenni, hogy végül sokan legyünk. (Némi ellentmondás? Eldöntheted.)
Miért? Akkor forradalmat csinálunk? Nem. A forradalmak mindig többet pusztítottak, mint amennyi célt elértek. A fejlődés van a hanyatlással szemben, nem a forradalom.

 

Utószó

Egyszerűen csak: jót tenne ennek a világnak az értelem sokasága a szolgaság sokasága helyett.

Tudod, hány emberhez szólnak ezek a sorok úgy, hogy meg is értik? Igen kevéshez! A “többség” már a harmadánál abbahagyta az olvasást. Ha Te az előbbi kevesekhez tartozol, akkor bármilyen jelenlegi nehézséged ellenére is a világ boldogabb emberi között a helyed. Isten hozott, a “ritkaságban”.

 

boldogság-tanácsadó
© 2017. Boldogság Magazin

Feliratkozás a Boldogság Magazin tanácsadójának hírlevelére
Feliratkozás a boldogság-tanácsadó hírlevelére

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.