InterjúMagazin

Esztétika és jótékonyság összeér: BOG-ART Stúdió

Egy magyar vállakozó, az igényes és kézzel készült ékszerek gyártója, a BOG-ART Stúdió tulajdonosa eldöntötte, hogy adományokkal támogatja az iskolai agresszió kezelést. Ezért kinézett egy termékcsoportot, melyből 33%-ot fordít a nemes célra.

Interjú a jótékonyságról Bognár Attilával

Boldogság Magazin: A hozzá nem értő azt hihetné, hogy ez egy női foglakozás. Miért foglalkozik egy férfi ékszerek készítésével?

Valamikor régen, kereskedelemmel foglalkoztam és úgy hozta a sors, hogy ki kellett szállnom belőle. De a vágy, hogy valami szépet adjak az embereknek, mindig ott volt bennem. Évekkel később kerestem a lehetőséget, miként tudnék visszatalálni. Azonban a piaci helyzet rendkívül nagyot változott. Figyeltem az üzleteket, hogy melyik kereskedelmi terület lenne a megfelelő, de túl nagy falatnak tűnt mindegyik, illetve túl egyöntetűnek tűnt a választék. Aztán egy nap elsétáltam valamelyik pláza kisebb üzlete előtt és feltűnt, mennyi ember, azaz a biztonsági őrön kívül, mennyi nő van bent.

Kíváncsi lettem, mi ez az üzlet? Egy bizsubolt volt. Elképesztő választékkal.
Tudtam, hogy ez az! Megtaláltam, amit kerestem.
Viszont újra találkoztam azzal a problémával, hogy a beszerzési források szinte mindenhol ugyanazt kínálták. Szinte magától értetődő volt, hogy azt a szépet, amit át akartam adni az embereknek, magam készítsem el. Jó kihívás, jó játék!
Úgy tűnik, hogy az alapvető célom egyike ez!
Örömet szerezni másoknak a saját alkotásommal és ezekért a hölgyek a leghálásabbak!

 

Boldogság Magazin: Milyen anyagokkal szeret a leginkább dolgozni?

Már több, mint 10 éve foglalkozom, foglalkozunk a párommal, ékszerek készítésével. Elsősorban gyöngyökből készítünk ékszereket, mert szinte kimeríthetetlen a választék. Ezen belül is ásványok az elsődleges alapanyag, de szeretjük a Swarovski kristályokat is! Mindkét alapanyagból találhatóak nálunk ékszerek. Fülbevalók, karkötők, nyakláncok, medálok.

Esztétika és jótékonyság - Boldogság - Virágozz és Prosperálj Alapítvány
Esztétika és jótékonyság – Boldogság – Virágozz és Prosperálj Alapítvány

Az évek során rájöttünk, hogy a fémalkatrészeket rozsdamentes acélból kell készítenünk és még egy lényeges, hogy a testtel érintkező részeknél antiallergén acélt alkalmazzunk. Igen érzékeny eseteknél meg tudjuk oldani orvosi acélból készült fülbevalót. Olyanból, melyet műtétek során alkalmaznak és így olyan hölgyek is hordhatják fülbevalóinkat, akik igazán eddig csak vágyakoztak rá.

 

Boldogság Magazin:  Melyek a legnépszerűbb ékszerei?

Van jó néhány fülbevaló és nagyon sokféle karkötő, amely a legkedveltebbek közé tartozik. Az ásványok közül a hegyikristályból, világosabb kék árnyalatú ásványokból, Howlitból és Türkizből, valamint a piros Korallból készült ékszerek a legkedveltebbek.
Fülbevalóból nagyon szeretik az igényes, sok aprólékos munkát tartalmazó ékszereket. A karkötőknél pedig a hölgyeknek szinte mindegyik tetszik.

 

Boldogság Magazin: Mitől mások az ékszerei, mint másoké a piacon?

Amikor készülnek az ékszerek egy nagyon kellemes érzés fog el. Szinte látom, hogy valaki majd viselni fogja, és az milyen kellemes és csodálatos érzés a számára. Ettől én is feldobódom és igazán élvezettel végzem ezt a feladatot, mert nem tudom munkának nevezni! Egyszerűen csak kijönnek a kezeim közül a különféle elképzelések, variációk. És a végén tényleg egy esztétikus darab van előttem.

 

Boldogság Magazin: Mit mondanak az ügyfelek a termékeiről?

Erről hadd ne én nyilatkozzak, hanem álljon itt egy, mostanában kapott vélemény:

“Kedves Attila! Pénteken megérkeztek a karkötők és a fülbevaló. Szerelem volt első látásra, hét végén már viseltem is! Köszönöm a meglepi kis füliket is. Külön köszönet a többszöri egyeztetésért. További jó munkát kívánok, hogy még sok szépség készüljön – nekünk, vásárlóknak!”

 

Boldogság Magazin: Miért tartja fontosnak, hogy támogassa Virágozz és Prosperálj Alapítvány iskolai agresszió elleni célját?

20 évvel ezelőtt tanár voltam. Azóta felnőtt két fiam és akkoriban is voltak problémák, de nem volt ismert, vagy legalábbis elvétve jelentkezett az iskolai agresszió. Ilyen körülmények között nem lehet egy tanárnak azokat az értékeket képviselnie, amelyek meghatározzák egy gyerek jövőképét. Ha az agresszió a jövőkép, akkor agresszióban fogunk élni. Biztos vagyok benne, hogy ez nem jó irány.

Megvizsgáltam több alapítványt, és az én értékítéletem alapján a Virágozz és Prosperálj Alapítvány az Iskolai Agresszió Csökkentése programját találtam a hozzám legközelebb állónak, látva az általuk képviselt értékeket és eredményeket. Nem akarok a háborúk és bűnözés világában élni. Azt akarom, hogy ezek a gyerekek úgy nőjenek fel, hogy meglegyen a joguk a tisztességes élethez és kibontakoztathassák a jövőjüket! Ezért döntöttem mellettük és a jótékonyság mellett!

 

Boldogság Magazin: Hol szerezhetők be a termékei?

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány céljait is támogató termékek ezen az oldalon érhetők el:

https://www.bogartstudio.hu/segits-az-iskolai-agresszio-lekuzdeseben-188

 

További termékeink pedig itt:

https://www.bogartstudio.hu

 

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.