ÉletmódHírek

A 16. Drogmentes Futás Magyarországért

Április 22-én, immáron tizenhatodik alkalommal indult el Budapestről a Drogmentes Magyarországért Maraton. A rendezvényt hírességek beszédei tették emlékezetessé. A futócsapat tagjai 42 nap alatt, összesen 2000 kilométert tesznek meg.

 

Dr. Komáromi István a drogprobléma megoldásáról

Dr. Komáromi István, korábbi rendőr dandártábornok, röviden beszélt a rendezvényen.

Megfogalmazása szerint nem gumibottal, vagyis csak a büntetésre hagyatkozva lehet megoldani a fennálló drogproblémát.

A valódi megoldást az jelenti, ha a fiataloknak igaz adatokon alapuló, időbeni drogfelvilágosítást nyújtunk. Így eleve bele sem esnek a drogok csapdájába. Ezért is támogatja a drogmentes csapatot.

Drogmentes futás - Dr. Komáromi István
Dr. Komáromi István

 

A 2017-es Drogmentes Maraton

A Maraton programjában olyan akciók szerepelnek, mint drogfelvilágosító előadások tartása, felvilágosító füzetek terjesztése és Drogmentes Kapitányok avatása. A kampány csapattagjai 42 nap alatt, 300 településen átfutva, összesen 2000 kilométert tesznek meg.

A rendezvény részeként Kecskeméti Zsuzsa színművésznő énekelt, amit Japán harci bemutató követett, majd kiemelt személyiségek beszédei következtek. Ezek után a jelenlévő hírességek, valamint a 42 napos maraton csapattagjai a közönséggel együtt tettek drogmentes fogadalmat. Gárdus Bence edző tartott bemelegítést. A futás kezdete előtt pedig Nick Árpád a fogaival húzta el a Drogmentes Maraton egyik autóját az első métereken.

Drogmentes futás - bemelegítés
Gárdus Bence edző tartott bemelegítést

 

Az indulás

Hatalmas tömeg kísérte el első kilométereire a Drogmentes Maraton csapattagjait. A Drogmentes futást egész Budapest láthatta, amit mi más példázna jobban, minthogy számtalan járókelő köszöntötte kitörő üdvözléssel, tapssal a csapatot. Volt, aki már a futás közben csatlakozott a tömeghez.

A rendezvényen számos híresség, és kiemelt személyiség vett részt úgy, mint Barnóczky Ákos filmrendező, Danny Blue mentalista, Kegye János pánsípművész, Kiss Gergő olimpikon, Nick Árpád Guinness rekorder és még sokan mások. A Drogmentes Magyarországért Maraton útjának végén június 4-én érkezik vissza Budapestre.

 

Forrás: Drogmentes Magyarországért Mozgalom

Hozzászólások

hozzászólás

Boldogság

Boldogság Magazin - Jó hírek, amelyekre szükség van.