Boldogság-tanácsadó

A párhuzamos életedről őszintén

Elsőre meglepő állítás, hogy mindenkinek van két élete – méghozzá párhuzamosan, egymás mellett. Melyik két életről van szó? Arról, hogy az embereknek van valamilyen élete, miközben csak álmodoznak egy másikról, amilyet valójában élni szeretnének!

Választóvonal a boldogság és annak hiánya között

Eredetileg néhány közeli ismerősömnek szántam, amibe most belecsöppentél, de túlságosan fontos ez ahhoz, hogy ne fogadjalak ismeretlenül is a barátaim közé, ha ez kell ahhoz, hogy elolvasd! A végén majd mondhatod, hogy túl egyszerű az, amire felhívom a figyelmedet és ezért értéktelen számodra, de ha csak nem vagy hétköznapjaid túlnyomó részében boldog, akkor az hazugság lesz!

Mint boldogság-tanácsadó, őszintén megmondom Neked, hogy senki sem kezdi el élni helyetted az életed sem ma, sem holnap! Neked viszont és igazán csak Neked, módodban van áthelyezni az álmodat ide, a jelenbe, a mába. Ez nem valami olyan, amit ráérsz holnap elkezdeni. Ez nem valami olyasmi, amit talán majd más megtesz helyetted.

A választóvonal a jelen

Hagyd abba az álmaid áthelyezését a holnapba! Hagyd abba ezt és kezdj el élni! Nem azt sugallom, hogy értéktelenek az álmaid. Ellenkezőleg! Azt mondom, hogy túlságosan is értékesek ahhoz, hogy csak álmok maradjanak. Mit számít, hogy megégetted már a kezedet párszor, amikor elkezdted megvalósítani őket!

Nem számít, hogy tinédzser vagy nyugdíjas vagy! Valamennyi élet előtted áll! Hány eddigi elégedetlen évről gondolod, hogy az már elég vastag pajzs ahhoz, hogy megvédjen a holnap sikertelenségétől! Igen, lesz veszteség és lesz akadály, aminek többször is neki kell futni, de mit akarsz? Az akadály innenső oldalán álmodozva akarod leélni az életed vagy átjutni rajta és elnyerni valamennyi jutalmat?!

Múltbeli kudarcok?

Hagyd abba a sebeid nyalogatását, vedd észre, hogy már behegedtek! Rajtad kívül senki sem vési kőbe vagy emlékbe, hogy néhányszor vesztettél már! A kudarcokra nem érdemes támaszkodni, a vereség tapasztalata nem olyan értékes, mint az a díj, amit győzelem esetére szánsz magadnak. Hagyd abba, hogy a múltat táplálod és kezdj el élni a jelenben! A múlt legfeljebb a „hogyanon” változtathat, ha egyáltalán figyelembe akarnád venni! Találj akár egy új utat, ha a régi sehová nem vezetett vagy menj végig rajta, ha túl hamar letértél róla, de tudd: Nincs semmi baj az álmoddal!

A legtöbb embernek, aki nem elégedett maradéktalanul a jelenlegivel, van egy párhuzamos élete. Ez akár egy teljes élet vagy egy cél az elméjében, amit arról gondol, hogy mi szeretne lenni, mit szeretne tenni és mit szeretne elérni! Vannak, akik már annyira félretették az álmaikat, hogy nem emlékeznek arra, hogy lenne ilyen „párhuzamos” életük. Ha elfelejtetted, ásd elő a mélyből. Az ásót, ami erre képes a Te őszinteségedből faragták. Ha sosem felejtetted el az álmodat, akkor csak könnyebb a dolgod.

Érdemes komolyan venni a célt

Tényleg túl egyszerű ahhoz, hogy igaznak tűnjön! Kell tenned néhány lépést a célod irányában. Nem az elmében, hanem tényleg! Akikre, mint sikeresekre tekintesz, ezt tetszik. Én nem állítom, hogy sikeresnek kell lenni, de ha van egy párhuzamos életed, akkor az állít valami ilyesmit.

Ne foglalkozz azzal, ha nem történik meg egy csapásra. Nagy célokhoz néha több lépés vezet, de már az út maga is, amin a cél felé haladsz boldogságból készült. Azt kívánom neked, hogy indulj el és haladj! Végül pedig azt kívánom, hogy ne legyen többé párhuzamos életed, hanem egy mederben haladjon amit tervezel és amit élsz, pontosabban mondva: amit tervezel, az maga legyen az életed. Haladj egy irányban magaddal!

A cselekvés hatására a választóvonal a „két élet” között megszűnik, és a kettő egybeolvad. Mondhatjuk, hogy az ember sokkal boldogabb, amikor nincs ez a két élete, hanem a vágyott „második élete” vált az elsővé és egyetlenné. Kezd el Te is megszüntetni a választóvonalat.

Beavatkoztak az életedbe?

Ha úgy érzed, hogy azzal, amit itt olvastál, valaki beavatkozott az életedbe, akkor talán azért van, mert valami eltalált, ami igaz rád nézve. Hogy jövök én ahhoz, hogy azt mondjam a barátaimnak vagy számomra ismeretleneknek: „Tedd azt, amit Te vársz el magadtól!”? Úgy, hogy mások boldogsága számomra is boldogság.

Feliratkozás a Boldogság Magazin tanácsadójának hírlevelére
Feliratkozás a boldogság-tanácsadó hírlevelére

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük